Gestoofde wittekool
|
Ingrediënten: 4 personen
|
Voorbereiding:
-
Snij de wittekool in reepjes en dan in kleinere stukjes.
-
Schil de appel, snij in blokjes en besprenkel met het citroensap.
-
Snipper de uien fijn.
|
Bereiding:
|
20 min.
-
Verhit de olijfolie en bak de uien glazig.
-
Voeg de mosterd en kerrie toe en roer goed onder.
-
Voeg de wittekool toe en roerbak gedurende 4 min.
-
Giet er 2 dl water over en voeg de sojasaus en de blokjes appel toe.
-
Laat 15 min. afgedekt sudderen.
-
Roer af en toe tot de kool zacht geworden is.
-
Kruid naar smaak met peper en zout.
Lekker met gebakken kip, worstjes, merguez, chipolata of vegetarische vleesvervangers.
Basiskeuken:
-
Snij de wittekool in fijne reepjes.
-
Kook de reepjes gaar in licht gezouten water.
-
Giet af en laat uitlekken.
-
Stoof een fijngesnipperde ui glazig in 2 eetl. boter en voeg de
wittekool toe.
-
Overgiet met 2 dl bouillon (1/2 blokje opgelost in
2 dl heet water) en stoof nog 15 min. tot de kool zacht is.
|